29 Ağustos 2009 Cumartesi

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK
O kadar lezzetli bir yemek ki annem her yaptığında kendimi biraz aşarım.Hele birde Ramazan ayında iftarı beklerken annemin masaya koyması beni bitirmişti..Artık tarifi versem iyi olacak.
MALZEMELER;
  • 1 kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 3 adet domates
  • 6-7 adet köy biberi yada çarliston biber
  • İstenirse büyük boy bir patates
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber, pulbiber

HAZIRLANIŞI;

İşe ilk önce biberlerin çekirdeklerini temizlemekle başlıyoruz.Daha sonra butun malzemeleri aynı boyda doğruyoruz.Önce patates sıvı yağda kısık ateşte pişene kadar kavrulur.Tabağa alınır.Ardından kalan yağda biberler sotelenir ve tabağa alınır.Mantarlar tencerenin kapağı açık olmak sureti ilesuyunu salıp çekinceye kadar kavrulurve tabağa alınır.En sonda domatesler kavrulur ve tabağa alınır. Pişirilen tum malzemeye tuz,karabiber ve pulbiber eklenerek karıştırılır.Her hangi bir fırın kabına veya küçük güveçlere paylaştırılarak üzerilerine kaşar peyniri rendelenir.Peynir iyice eriyene kadar fırınlanır.(Patates konulmasada olur.)

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Sevgili Tuğçe,
    Ne yazık ki benimde hazır baklava yufkasında en sevmediğim iş, kesmek.
    İlk kez hazır yufka kullanarak yaptığım cevizli baklavayı çok zor kesmiştim,sayfamda tarifini yayınlıyorken bu konudan bahsetmiş, bir daha kesmem gereken tatlı yapmayıp, sarma-şöbiyet gibi daha kolay kesilen tatlıları denemeyi düşündüğümü yazmıştım.
    Ama yine lazım oldukça, kesmek ne kadar zorda olsa bu tür tatlıları yapıyorum.
    Kesmenin kolayı yokmu demişsin,
    bir yerde hafif su serpin yazıyordu,bende bir keresinde hafif su serperek kestim ama yufkalar çok ince olduğu için hiç iyi bir fikir olmadığını anladım.
    İnşallah daha kolay kesilen yufkalarda çıkar.

    Bu arada;
    Sanırım blogunu yeni açmışsın, yayın hayatında başarılar dilerim.
    Güveç nefis görünüyor,annenin ellerine sağlık.
    Bende bu yemeği sık sık yapıyorum.
    Resimlerini çektiğim ama yayınlamaya fırsat bulamadığım bu tarif benimde favori yemeklerimdendir.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık canım...iftar saatinin yaklaştığı şu sıralarda içim gitti:)
    yukardaki yorumda baklava kesimi ile ilgili bişeyler okudum.çok da kolay değil hazır baklavayı kesmek ama kare şeklinde kesim her zaman için daha kolay oluyor.bir de keserken keskin bıçağın ucu ile kesiyorum ve bir elimle de kestiğim yerden tutuyorum ki kalkmasın yufakalar..
    konudan tam emin değilim ama anlayabiliğim kadarı ile paylaşmak istedim..
    çok selamlar.hayırlı iftarlar:)

    YanıtlaSil