11 Eylül 2009 Cuma


Çabuk tavuk:)

Arzu edilen miktarda tavuk
(ben 4 adet tavuk pirzola kullandım)
1 adet büyükçe patates
1-2 kaşık sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Tüm baharatlar ve sıvı yağ tavukların her tarafına bulanır. (Aslında 1-2 saat bu sosta bekletilebilirse daha güzel oluyor) Teflon tavada veya pişirmek istediğiniz herhangi bir tencere-tava da üstü kapalı (çünkü çok sıçrıyor) olarak ocağa alınarak önce harlı ateşte iki tarafı kızartılır gibi yapılır. Daha sonra bir çay bardağı kadar su konup kapağı kapalı bir şekilde 10-15 dakika kadar suyu çektirilir. Patatesler elma dilimi veya halka şeklinde doğranarak tavuğa ilave edilir ve kısık ateşte 10-15 dakika patateslerin pişmesi sağlanır. Yanına arzuya göre canınız ne iserse onunla servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder