19 Temmuz 2012 Perşembe

Limonata

MINCIK LİMONATA




Yazın vazgeçilmez serinletici lezzeti limonatanın bir başka yapılış şekli. Bildiğimiz limonata ama mıncıklanarak yapılıyor.

Malzemeler;
  • 7 adet orta boy limon
  • 4,5 kahve fincanı şeker
  • su
Yapılışı;
Limonları iyice yıkadıktan sonra elimizin altında merdaneymiş gibi hafifçe bastırarak eziyoruz. Bunu her limon sıkma işleminden önce yaparsak limondan elde edeceğimizi su daha fazladır onu da belirteyim. Bu işlemin ardından limonlarımızı dörde bölüyor ve üzerine şekerimizi ilave ediyoruz. Limonlarımızı mıncıklayarak suyunu çıkarıyoruz. Kabuklarıyla beraber sanki hamur yoğururmuşçasına limon ve şekerleri yoğurduğumuzda kabuğun araması çok güzel çıkıyor, suyundan % 100 verim elde ediyoruz. Yani limonumuzun hiç bir şeyi boşa gitmiyor. En sonunda bir süzgeç yardımıyla çekirdekleri ve kabukları konsantre limonatamızdan ayırıyoruz. Bu işlemde de kabukları tek tek iyice sıktığınızdan emin olun. Ardından üzerine yaklaşık olarak 5 6 bardak su ilave edip karıştırıyoruz. Soğutup güzelce içiyoruz.

Birde bir tavsiye vermek gerekirse limonatanıza maden suyu ekleyerek içmeyi hiç denediniz mi?

AFİYET OLSUN :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder