3 Şubat 2013 Pazar

Sakallı Poğaça




Bu poğaçayı gördüğümde çok beğendim. Gördüğümüz diğer poğaçalar falan hep yuvarlar üstü kızarmış enfes görünüyorlar amam farklı gözükmüyorlar. İşte bu poğaça sakallarıyla ham daha farklı bir tat hemde farklı bir görüntü sunuyor.

Malzemeleri ise şöyle;

  • 1 bardak süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 maya
  • tuz
  • Aldığı kadar un 
  • 1 yumurta
  • Yumuşak beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz 
Yapılışı;

Öncelikle ılık sütün içinde maya eritilir. Eridikten sonra içine sıvı yağ, tuz ve yumurtanın beyazı karıştırılır. Aldığı kadar un konulur. Kulak memesi kıvamında hamur oluncaya kadar yoğurulur. Üzerini bir bezle örtüp kabarması beklenir. Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, istenilen şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Tuğba Ablam bunları yuvarlak yapmış. Hamur tepside de kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp pişirilir.

Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ortasından açılır ve içine ezilmiş beyaz peynir konulur. Beyaz peyniri poğaçanın içine ve dışına gelecek şekilde kesilen yerine doğru sürülür. İnce kıyılmış maydanoz bu peynir yardımıyla poğaçanın üzerine yapıştırılır.

Poğaçamız sakalları ile birlikte hazır olur.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder