1 Ekim 2013 Salı

Öğrenci İnsan Ne Yer # 8 (Ton Balıklı Makarna)



Ailenizin yanındayken öğrenci olduğunuzu unutuyorsunuz. Sizi bir bebek gibi karşılıyorlar. Tekrar gideceğiniz gün gelene kadar yeniden bir çocuk oluyorsunuz. Yazın yemek yaptım ama bunların hiç biri öğrenci yemeği değildi. Geri döneme son bir hafta kala öğrenci evinde sağlıklı ne yiyebilirim ya da canım çektiğinde ne yapsam diye düşündüm durdum. 

Öğrenci evinde insanın canı başka zaman hiç yemediği şeyler çeker. Balık, karnıbahar ( Nasıl oldu bende anlamadım ama çekti işte)... Bu liste uzar gider. Bende hem deneme sürümü olsun hemde insanların tepkisi nasıl olur diye düşünerek Ankara' da yaptım ve alıcıya sundum. Çok tutuldu 2 günde bir yedik. 

Karşınızda Tuğçe Usulü

Ton Balıklı Makarna

Malzemelerimiz ;
  1. 1 kutu ton balığı
  2. Salatalık Turşusu
  3. Mısır
  4. İstediğiniz çeşit bir makarna
  5. Mayonez
  6. Yoğurt
  7. Tuz, karabiber
  8. Limon
Ton balığı, doğranmış turşu, mısır (ve balığa yakıştırdığınız hangi garnitür varsa) karıştırıp içine mayonez ve yoğurt koyuyoruz. Yoğurdu mümkünse susuz ve katı olması daha iyi oluyor çünkü. İçine tuz, karabiber ve bir kaç damla limon suyu katıyoruz. En son haşlanmış makarnayı da ekleyip karıştırıyoruz.

Burada önemli bir nokta var makarnayı ılık koyduğunuz zaman ton balığının yağını yumuşatıyor ve yerken hissetmiyorsunuz ama soğuduktan sonra o yağı tekrar hissetmeye başlıyorsunuz. Hala bu kısım için bir çözüm aramaktayım.

Umarım yapar ve yersiniz ve beğenirsin. Görüşmek üzere.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

  1. Bayıldım bu yemek tarifine ve kesinlikle yapacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Tarifi denedikten sonra görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız?

      Sil
  2. Heyy ev arkadaşım .Bende isterim bundan .Bir gün mutlaka bana da yapp :))

    YanıtlaSil