Ailenizin yanındayken öğrenci olduğunuzu unutuyorsunuz. Sizi bir bebek gibi karşılıyorlar. Tekrar gideceğiniz gün gelene kadar yeniden bir çocuk oluyorsunuz. Yazın yemek yaptım ama bunların hiç biri öğrenci yemeği değildi. Geri döneme son bir hafta kala öğrenci evinde sağlıklı ne yiyebilirim ya da canım çektiğinde ne yapsam diye düşündüm durdum.
Öğrenci evinde insanın canı başka zaman hiç yemediği şeyler çeker. Balık, karnıbahar ( Nasıl oldu bende anlamadım ama çekti işte)... Bu liste uzar gider. Bende hem deneme sürümü olsun hemde insanların tepkisi nasıl olur diye düşünerek Ankara' da yaptım ve alıcıya sundum. Çok tutuldu 2 günde bir yedik.
Karşınızda Tuğçe Usulü
Ton Balıklı Makarna
Malzemelerimiz ;
- 1 kutu ton balığı
- Salatalık Turşusu
- Mısır
- İstediğiniz çeşit bir makarna
- Mayonez
- Yoğurt
- Tuz, karabiber
- Limon
Burada önemli bir nokta var makarnayı ılık koyduğunuz zaman ton balığının yağını yumuşatıyor ve yerken hissetmiyorsunuz ama soğuduktan sonra o yağı tekrar hissetmeye başlıyorsunuz. Hala bu kısım için bir çözüm aramaktayım.
Umarım yapar ve yersiniz ve beğenirsin. Görüşmek üzere.
Afiyet Olsun :)
Bayıldım bu yemek tarifine ve kesinlikle yapacağım :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. :) Tarifi denedikten sonra görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız?
SilHeyy ev arkadaşım .Bende isterim bundan .Bir gün mutlaka bana da yapp :))
YanıtlaSilYaparım yaparım yapmaz mıyım :)
Sil