24 Ağustos 2011 Çarşamba

YALANCI TAVUK ÇORBASI


Her şeyin yalancısı var o zaman tavuk çorbasının da yalancısı olabilir. Bu çorbada onlardan biri ve tadı harika. Benim gibi biraz ekşi sevenler için.İşte

Malzemeleri

Şehriye
4 kaşık yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 adet tavuk bulyon (veya 5 bardak tavuk suyu)
Yarım limon (belki biraz daha fazlası)
Tavuk otu

Yapılışı:

İsteğe bağlı olarak konan şehriye ilk önce yağda kavrulur, daha sonra üzerine 5 bardak suyu ekleyerek kaynayana kadar beklenir. Başka bir yerde de sosu hazırlanır.Bunun için 4 kaşık yoğurt, yumurta, limon ve tuz çırpılarak karıştırılır.Şehriyelerin suyu kaynadığında içine bu karışım eklenir ve bulyonlar katılır. Çorba bu şekilde de kaynadıktan sonra istenilen miktarda tavuk otu eklenir.

Ben biraz bu tavuk otunu açmak istiyorum. Ailemden anne tarafı bulgaristan göçmeni ve orada bu ota cibrissa deniyormuş (Tam yazılışına bile bilmiyorum bilginize) Burada da tavuk otu olarak geçiyormuş. Aslında burada da tam öyle bir karşılığı yok..Kekiğe benziyor ama tadı ve kokusu kesinlikle farklı. Pazarda taze kekik diye satıldığını annem söylüyordu. İçinde tavuk olan özellikle çorbalara çok yakışıyor.Tavsiye ederim..:)



Şimdiden.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder