29 Temmuz 2009 Çarşamba

YALANCI MÜCVER

Sarımsaklı yoğurdun lezzeti kokusunu duymamamızı sağlıyor. İşte sarımsaklı yoğurdun yanında en güzel giden şeylerden biri. Annemin ellerine sağlık, sağolsun yine midemizin bayram etmesini sağladı. (Her zaman ki gibi teşekkürler annecim) Eğer diyetteyseniz denememenizi önereceğim bir tarif çünkü bu da sıcakken bağımlılık yapan yemeklerden.
İşte malzemeleri
  • Dolmalık kabaktan artan kabak içi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • küçük bir kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 1 tane biber
  • Tuz,karabiber,az bir miktarda pul biber
  • 1 tutam reyhan (1 çimdik kurusundan)
  • 2 yada 2,5 kahve fincanı un
  • 2-3 diş sarımsak
Kabaklar rondoda çekilir veya rendelenir, içine maydanoz, dereotu, soğan, sarımsak doğranır. Sonra un, yumura, tuz karabiber, pulbiber, reyhan eklenir. Isıtılıp yağlanmış tavaya kaşık ile dökülür. Maşa ile çevirerek kağıt havlunun üzerine alınır. Bunun nedeni fazla yağını çektirmek içindir. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Domateste iyi yakışanlarındandır. ŞİMDİDEN
AFİYET OLSUN...

28 Temmuz 2009 Salı

MİLFÖY İLE GELEN GÜZELLİK


MİLFÖY İLE GELEN GÜZELLİK

Evde otururken can sıkıntısından sonra anneme sürpriz yapmak istemem sonucu hazırlanmış bir börektir. İçine o an aklıma ne geldiyse koydum. Gayette güzel oldu. Annem ile akşam yemeğimiz oldu. Çayın yanında iyi bir eşlikçi...

  • 1 paket milföy hamuru
  • 20 parça hamur için 7-8 adet sosis yeterli ama az derseniz arttırabilirsiniz.
  • 1-2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Hazırlanışı da bir o kadar basit. İlk olarak 1 adet domates rendeliyoruz, içine salça ve baharatları karıştırıyoruz. Sosisleri ince ince doğradıktan sonra tüm iç malzemesini karıştırıyoruz. Yumuşamış olan milföy hamurlarının içine koyuyoruz. Milföyleri istediğimiz şekilde kapattıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Malum her fırının pişirme süresi bir olmuyor.
AFİYET OLSUN...

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Blog ailesi ve blog severler merhabalar olsun hepinize...
Mutfağımın penceresi bloguna hoş geldiniz.Çiçeği burnunda bir blogla karşınızdayım. Ama önemli olan artık sizlerin hergün izlemekten mutlu olacağınız bir blog oluşturmak. Asıl bahsetmek istediğim şey bloğumda neler olacak. Annemin yaptığı enfes yemekler, pratik mutfak sırları ve dünyanın gidişatı:)(Kendini ve sevdiklerini düşünenler için).Uzun lafın kısası elinize kahvenizi alıp kısa bir gezinti yapmanızı sağlayacak bir blog olması dileğiyle.

SEVGİLER.t&t