15 Ağustos 2011 Pazartesi

İYŞİ AŞI (EKŞİ AŞI)



İyşi aşı için söyleyebileceğim iki şey var.. Birincisi ekşili tatlıları seviyorsanız sizin için yapılmış bir tatlıdır. İkincisi ise sevdiklerinizi yapay gıdalardan uzak tutmanın en lezetli yoludur. Kendi evinizde yapacağınız misss gibi vişne pudingi kısacası. İlk tattığınızda garip gelebilir ama zamanla seveceksiniz.İlk görüşte herşeyi beğenmeyen ben bile beğendiysem yeni tatlara açık olanlar seveceklerdir. Fazla lafı uzatmadan tarifini verelim. Önce

Malzemeler
1 kg çekirdeklerinden ayrılmış vişne
2-3 litre su
6 kaşık nişasta
2 su bardağı şeker (miktar değişebilir)

Yapılışı ise şöyle:
Önce vişne kompostosu hazırlamamız gerekiyor. Bunun içinde 1 kg vişneyi 2 litre suyla pişirip içine şekerimizi ilave ediyoruz. Miktarı değişebilir dememin nedeni ne kadar şekerli sevdiğinize bağlı isterseniz daha çok veya daha az da şeker koyabilirsiniz. Kompostomuz hazır olduktan sonra suyunu ve tanelerini ayırıyoruz. Tanelerini robottan geçiriyoruz suyuna ekliyoruz. 6 kaşık nişastayı da ekleyerek pişirmeye başlıyoruz kıvam aldıktan sonra da pişirme işlemini bitiriyoruz. İyşi yani ekşi aşımız hazır.. Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder