10 Ağustos 2009 Pazartesi

KATIKLI KREP



KATIKLI KREP
Eğer evdeki birileri her kahvaltıda farklı şeyler yemek istiyorsa onlar için değişik bir alternatif olabilecek bir süprizim var. Katıklı krep. Kahvaltı sofranıza farklı lezzetler katacak bu krep. İşte...
MALZEMELER;
  • 2 Yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • tuz, karabiber
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 15-20 tane çekirdeği alınmış siyah zeytin
HAZIRLANIŞI;
Kuru soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Zeytinin çekirdekleri çıkarılarak ince ince doğranır. Peynir ezilir. Yumurta, süt, un ve baharatlar, karbonat çırpılır. İçine doğranan malzemeler eklenip karıştırılır. Krep hamuru gibi akışkan bir hamur olması gerek. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavada kepçe ile dökülerek pişirilir. İstenirse içine sosis, salam, biber, taze soğan ve benzeri şeyler konulabilir. İsteğe göre her şey konulabilir. Katıklı krebimiz hazır...
AFİYET OLSUN... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder