5 Ekim 2013 Cumartesi

Öğrenci İnsan Ne Yer? #9 (Peynirli Yumurta)


Öğrenci olabiliriz ama kahvaltımıza dikkat etmemiz şart. Ben ikinci öğretim olduğum için bu cümleyi söylemem çok daha rahat oluyor. Normal öğretimdeki arkadaşlarım için ise aynı şey söz konusu değil.

Ancak hepimizin hafta sonları var ve bu hafta sonlarında güzel bir kahvaltıyı hepimiz hak ediyoruz. :)

Bizde ev arkadaşımla bu görmüş olduğunuz kahvaltıyı yaptık. 

Çayıyla, zeytiniyle, peyniriyle,balıyla, kahvaltılık sosu ve peynirli yumurtasıyla (omlet de diyebilirsiniz) bir kahvaltı yaptık.

Peynirli yumurtamızı ezine peynirinden yaptık. Peynir bir güzel eridi yumurtayla da buluşunca enfes bir tat oldu. 

Bu güzel hafta sonunda dener ve sevdiklerinizle afiyetle yersiniz umarım.

Afiyet Olsun :)

3 Ekim 2013 Perşembe

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit


Bu günlük peeling jeli çok severek ve isteyerek almıştım. Yarısına kadar da kullandım. Her seferinde yüzümde bir tane sivilce çıkıyordu. Bir tane fazla değil. Önceleri hava değişikliğindendir, strestendir diye düşünüp başka şeylerde suç aramıştım ama suç bundaymış.

Bunu jeli ilk aldığımda final dönemimdeydim. Benim de 1-2 dersten sıkıntım vardı. Bu jeli ne zaman kullansam bak yine sivilcem çıkmış şimdi fark ettim stresten herhalde diye düşünüp kullanmaya devam ettim. O derslerin yükünden de kurtulunca hiç bir sıkıntım kalmamışken sivilceler hala devam ediyordu. Bende yüzümde kullandığım ürünleri durdum ve bir suçluyu buldum.

Neden böyle olduğunu bilmiyorum ama bir arkadaşımda da aynı sorun olmuş. Bende " Eskişehir' de bizimle değilsin" dedim ve Ankara'da yollarımızı ayırdık. Anneme bol şans.

Bu noktada size bir sorum olacak. Sizde bu jeli alıp kullanamayanlardan mısınız? Yoksa severek mi kullandınız? Bende neden böyle bir şey yapmış olabilir?

Şimdiden teşekkürler. :)

1 Ekim 2013 Salı

Öğrenci İnsan Ne Yer # 8 (Ton Balıklı Makarna)



Ailenizin yanındayken öğrenci olduğunuzu unutuyorsunuz. Sizi bir bebek gibi karşılıyorlar. Tekrar gideceğiniz gün gelene kadar yeniden bir çocuk oluyorsunuz. Yazın yemek yaptım ama bunların hiç biri öğrenci yemeği değildi. Geri döneme son bir hafta kala öğrenci evinde sağlıklı ne yiyebilirim ya da canım çektiğinde ne yapsam diye düşündüm durdum. 

Öğrenci evinde insanın canı başka zaman hiç yemediği şeyler çeker. Balık, karnıbahar ( Nasıl oldu bende anlamadım ama çekti işte)... Bu liste uzar gider. Bende hem deneme sürümü olsun hemde insanların tepkisi nasıl olur diye düşünerek Ankara' da yaptım ve alıcıya sundum. Çok tutuldu 2 günde bir yedik. 

Karşınızda Tuğçe Usulü

Ton Balıklı Makarna

Malzemelerimiz ;
  1. 1 kutu ton balığı
  2. Salatalık Turşusu
  3. Mısır
  4. İstediğiniz çeşit bir makarna
  5. Mayonez
  6. Yoğurt
  7. Tuz, karabiber
  8. Limon
Ton balığı, doğranmış turşu, mısır (ve balığa yakıştırdığınız hangi garnitür varsa) karıştırıp içine mayonez ve yoğurt koyuyoruz. Yoğurdu mümkünse susuz ve katı olması daha iyi oluyor çünkü. İçine tuz, karabiber ve bir kaç damla limon suyu katıyoruz. En son haşlanmış makarnayı da ekleyip karıştırıyoruz.

Burada önemli bir nokta var makarnayı ılık koyduğunuz zaman ton balığının yağını yumuşatıyor ve yerken hissetmiyorsunuz ama soğuduktan sonra o yağı tekrar hissetmeye başlıyorsunuz. Hala bu kısım için bir çözüm aramaktayım.

Umarım yapar ve yersiniz ve beğenirsin. Görüşmek üzere.

Afiyet Olsun :)