23 Nisan 2013 Salı

Çekiliş Var

OjeBalonOje' nin yaptığı çok güzel bir çekiliş var. Ben hediyeleri çok beğendim size de öneririm :)

22 Nisan 2013 Pazartesi

Ben Yaptım

Annemin mutfağa girip saatler içinde 15 kişiye hazırladığı yemeklere, ikramlarına hastayım. Aslına bakarsanız her kızın hayali gibi bende öyle güzel yemekler yapabilmeyi annem gibi maharetli ve becerikli olmayı istiyorum. Dün 3 kişilik bir topluluk için mutfağa attım kendimi ve tatlı olarak bunu yaptım.


Bu kekin her şeyini ben yaptım . Hatta şöyle yaptım. Öncelikle 
Malzemeler:

Kek için :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3,5 su bardağı un
  • Kakao
  • 1,5 su bardağı şeker
Kreması :
  • 1 paket krem şanti
  • Damla çikolata
Üstü İçin :
  • Çikolata sosu
  • Nescafe
Yapılışı ;

3 yumurta ve şeker çırptım.. Hafif kabardıktan sonra içine sıvı malzemeleri koydum. Katı malzemeleri de elekten geçirerek kıvamını buluncaya kadar çırptım.

180 derecelik fırında pişirdim. Keki düz bir fırın tepsisinde ya da düz kek kalıbında pişirebilirsiniz. Kek piştikten sonra keki ortadan ikiye böldüm. Altta kalan kısmı nescafe ile ıslattım. İçine damla çikolata kattığım krem şantinin bir kısmını üzerine yaydım. Üst parçasını kapattım üstünden kahve döktüm ama tersinden de dökebilirsiniz. Kalan şantiyle bütün keki kapladım. 

Ve son dokunuş çikolata sosunu tepe noktasından akıttım. Çikolata sosunu verdiği tarife göre yaptım ama biraz daha akışkan yapabilirmişim. Daha güze akarmış.

Umarım denersiniz :)

Afiyet Olsun...

Not: Bu kız nasıl diyette demeyin benim doktorum her şeyi yememe izin veriyor. O pastadan sadece küçük bir dilim yedim :)

10 Nisan 2013 Çarşamba

Öğrenci İnsan Ne Yer #5

Evde yaşan öğrencinin vize zamanında annesi dayanamaz. Koşar gelir kuzusunun yanına :D. Ona güzel yemekler yapar.


Çorbasıyla, salatasıyla, pilavıyla yemeğiyle güzel, karnım tok sırtım pek gezdim bu 2 hafta. Gel gelelim her güzel şeyin bir sonu var derler. Annemin gitmesine 2 gün kaldı. Önümüzdeki hafta annem gitmiş olacak ve bizim için gerçek Öğrenci İnsan Ne Yer serüveni tam anlamıyla başlamış olacak.

Güzel ve sıcak yemekli bol sofralar dileğiyle görüşürüz :)

8 Nisan 2013 Pazartesi

Neler Aldım

Vize haftasında yapmam aslında böyle şeyler ama çarşıda işim vardı gelmişken Watsons 'a uğramazsam olmaz dedim. :)


1. Gliss Ultimate repair şampuan : Bir tek onu Watsons' tan almadım. 2 tanesi 11 liraydı ŞOK' ta kaçıramazdım.Çünkü durulanmayan saç kreminden çok memnunum.


2.Watsons Strawberry Body Scrub: 200 g 'lık bir ürün. Fiyatı 5,99 tl.


3. Parmex Aseton sümbül: Asetonum bitiyordu bende devamını aldım. Fiyatı 2,50 tl.
4. Alix Avien : Rengi resimde mavi çıkmış ama mavi değil. Yeşilin bir tonu tam olarak ne onu da çıkaramadım. Numarası 306. Fiyatı 2,20 tl.


4 Nisan 2013 Perşembe

Öğrenci İnsan Ne Yer #4 (Salata)

Salata


Ben ve benim bütün arkadaşlarım ' yaban ellerde ' yemek yiyememekten şikayetçiyiz. Salatanın yüzünü zor görüyoruz. Ankara' ya gidip geldiğim zamanlarda marulu ıspanağı çiğ çiğ bir hafta hiç bıkmadan yediğimi bilirim. Demek ki bünye limon istiyor diye düşünüyordum. Belki de kültür gereği salata istiyoruzdur.

Salata Türk Mutfağında bence çok büyük bir paya sahip ama gelişen dünyanın koşullarında salatayı unutuyoruz. 

Okulumuzda (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi' nde okuyorum) yemekhanemiz var.(!) Kalitesi sorgulanır. Yaptıkları salatayı yiyebilmeniz için survivor ' da yaşamanız gerek. Orada bile olsanız mideniz almayabilir. Sebzelerin iyi yıkanmadığı çok açık belli oluyor haliyle bizde yiyemiyoruz.

Yaz da geliyor. Baharın başlangıcıyla güzel domatesleri de gördük. (Oturduğum yerde güzel sebze satan pek fazla yer yok. Marul falan bulamıyorum.) Evde olan salatalık malzemelerimizle biz de evimizin salata mevsimini açmış bulunuyoruz. 

Bol limonlu az yağlı salata yemeklerle iyi gidiyor. 

Eğer siz bulabiliyorsanız marullu ıspanaklı salata da yapın benim yerime yiyin.

Afiyet Olsun :)

2 Nisan 2013 Salı

Öğrenci İnsan Ne Yer #3

GEVREK


Çay içiyoruz ama yanına muhakkak atıştırmalık bir şeyler istiyoruz. Çayın yanında ağzımızı doldursun mideyi de yatıştırsın diye atıştırmalıkları çok seviyoruz. İşte onlar için güzel bir örnek. Süper marketlerde satılan bu tarz gevrek ve kurabiyeler çay ya da kahve molalarımızın ders atıştırmalıklarının baş tacı.


Buyurun Afiyet Olsun.


1 Nisan 2013 Pazartesi

Star Wars



Akşam akşam oje desenlerine bakarken ev arkadaşımla bu deseni yapmaya karar verdik. Daha önce görüp çok beğenmiştik bizde yapalım dedik. Arkadaşımın elleri üzerinde yaptım. İlk denemem için bence iyiydi. :)

Kullandığımız ojeler şöyle ;

Flormar Matte M02

Flormar Nail Art NA01

Cute Polish ' e bu güzel tasarım için teşekkürler. :)



Not: Bizim klonlarımız biraz sorunlu biri şaşı, biri büyük dudaklı, birinin alnı geniş ama idare edin :D