24 Temmuz 2012 Salı

Türk Kahvesi

DOST KAHVESİ


Burda sizlere kahve yapmasını anlatabilecek kadar iyi Türk Kahvesi yaptığım söylenemez ama güzel bir dostun şekerli kahvesini ve güzel bir günün tatlılığını az da olsa size iletebilirim.

Hayırlı Ramazanlar dilerim.

Esra' ya Sevgiler :)



19 Temmuz 2012 Perşembe

Limonata

MINCIK LİMONATA




Yazın vazgeçilmez serinletici lezzeti limonatanın bir başka yapılış şekli. Bildiğimiz limonata ama mıncıklanarak yapılıyor.

Malzemeler;
  • 7 adet orta boy limon
  • 4,5 kahve fincanı şeker
  • su
Yapılışı;
Limonları iyice yıkadıktan sonra elimizin altında merdaneymiş gibi hafifçe bastırarak eziyoruz. Bunu her limon sıkma işleminden önce yaparsak limondan elde edeceğimizi su daha fazladır onu da belirteyim. Bu işlemin ardından limonlarımızı dörde bölüyor ve üzerine şekerimizi ilave ediyoruz. Limonlarımızı mıncıklayarak suyunu çıkarıyoruz. Kabuklarıyla beraber sanki hamur yoğururmuşçasına limon ve şekerleri yoğurduğumuzda kabuğun araması çok güzel çıkıyor, suyundan % 100 verim elde ediyoruz. Yani limonumuzun hiç bir şeyi boşa gitmiyor. En sonunda bir süzgeç yardımıyla çekirdekleri ve kabukları konsantre limonatamızdan ayırıyoruz. Bu işlemde de kabukları tek tek iyice sıktığınızdan emin olun. Ardından üzerine yaklaşık olarak 5 6 bardak su ilave edip karıştırıyoruz. Soğutup güzelce içiyoruz.

Birde bir tavsiye vermek gerekirse limonatanıza maden suyu ekleyerek içmeyi hiç denediniz mi?

AFİYET OLSUN :)





10 Temmuz 2012 Salı

Kız Kıza

ARKADAŞ TOPLANTISI



İki oje hastası kız yan yana gelirse ojeleriyle denemeler yaparlar. Bende sevgili arkadaşım FİRDEVS ile yan yana gelince Firdevs Hanımın elleriyle biraz oynayalım dedim. Zaten sürmüş olduğumuz ve kalmasını istediği koyu pembe ojelerine açık bir pembe ile french manikür yaptık. Umarım beğenirsiniz. Renklerse şöyle
Cecile 78, Flormar 127.


FİRDEVS'E SEVGİLER :)



9 Temmuz 2012 Pazartesi

Miss Çorba

AYŞE YENGE ÇORBASI



Bizim ailemizin vazgeçilmez çorbası. Bu çorbayı yiyen bir daha bir daha bir daha yemek istiyor. Sevgili (aynı zamanda rahmetli) Ayşe Yengemin bu çorbasıyla tanıştığımda çok küçüktüm.Tekirdağ'da yazlıklarında kalıyorduk. Çocukken bazen karışık şeyleri sevmezsiniz. Bana o kadar karışık gelmişti ki içememiştim. Ayşe yengem duruma el koymuştu." Hadi be kızım içiver benim için sonra diceksin (Anne tarafımdan akrabamız olur Ayşe Yengemler. Bu detayı niye verdim annemler Bulgaristan dan gelme ve haliyle yaşlı olan aile bireylerimizde çok beğendiğim farklı bir konuşma tarzı var. Bende yazıya ancak böyle aktarabilirim dedim. ) Ayşe Yenge ver biraz daha diye" . Ayşe Yengem haklıydı. O günden sonra bu çorbadan hep içtim. İçiş o içiş. Bu çorba sülalemde patladı gitti. :) Bende dedim biz bu kadar beğenirken bu lezzeti paylaşmamak ve Ayşe Yengemi bir kez daha anmak için sizinle bu özel çorbayı paylaşmak istiyorum.

Malzemeler;
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 veya biraz daha fazla avuç hesabı şehriye
  • 1 yumurta
  • 4 kaşık yoğurt
  • tavuk otu (sanırım Türkiye' de zahter kekiği deniyormuş,detayları anlatacağım)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz , karabiber
  • 2 yemek kaşık yağ
  • 1 tavuk bulyon
Yapılışına geçmeden önce şu tavuk otunu anlatmak istiyorum. Anneannemler tavuk otu derlermiş Bulgaristanda. Biz bu otu oradaki akrabalarımızdan istiyorduk ya da gidenlerden rica ediliyordu getirtiliyordu. Sonra bu ottan Eskişehir'de satıldığını öğrendik. Biz görüntüsünden ve kokusundan ne olduğunu anladığımız için isim de pek önemsizdi bizim için. Annem de biraz araştırmış. Sanırım bu ot zahter kekik olarak geçiyor. İşin özü bu ottan bulabilirseniz her tavuk yemeğinize katabilirsiniz çünkü tüm tavuk yemeklerini inanılmaz güzel  yapıyor. Ne de olsa tavuk otu sonuçta.

Yapılışı;

Soğanları ve patatesleri küçük küçük doğruyoruz. Özellikle çorba içinde soğan sevmezseniz soğanları baya küçük doğrayın.Patatesler de küçük küp şeklinde olacak. Soğanları 2 kaşık yağımızda patates ve tuzla birlikte iyice kavurduktan sonra içine suyumuzu ve şehriyelerimizi ekliyoruz. Onlar o şekilde kaynamaya başladıktan sonra 5 dk da pişmeleri için bekliyoruz ve terbiyesine geçiyoruz. Yoğurt ve yumurtamızı ayrı bir kapta çırpıp içine limon suyumuzu ekliyoruz. Kaynayan suyumuzun içine ılıştıra ılıştıra ekleyip bütün terbiyeyi çorbamıza karıştırıyoruz. Bundan sonra kaynamaya başlayınca tavuk otumuzu ve karabiberimizi ekleyip çorbamızı hazır hale getiriyoruz.
Not: Tavuk bulyon arzuya göredir. Biz hep koyarız. Tavuk suyu varsa boşverin bulyonu suyundan koyun. Hatta birazda etinden ohh miss.

AFİYET OLSUN :)

Seni özledim Ayşe Yenge. Bak şimdi dostlarımda senin çorbandan içecekler. İyi ki yedirmişsin zamanında bana bu çorbadan





7 Temmuz 2012 Cumartesi

Puantiye

BEYAZ PUANTİYELER :)


Puantiyelere bayılıyorum. Çeşitli ve birbirine uyan renklerle çok renkli, bir o kadar sade ve çok güzel duruyor. Bu puantiyeler Golden Rose 212 ve Golden Rose 04 numaralı ojeleriyle yapıldı. Puantiyelerimi de bir toplu iğneden yardım alarak yaptım. Eğer denerseniz ve beğenirseniz lütfen tırnaklarınızı benimle paylaşmayı unutmayın

    İYİ EĞLENCELER    :)

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Muffin

 MUZLU MUFFİN


Çok tatlılar bence. Onlar aslında muzlu muffindi. Tuğçe dokundu böyle oldu. Bu tarif uzmantv.com daki muffin tarifi. Ben de öyle yapacaktım. Ama kakao ya da çikolata ya olan düşkünlüğüm bu güzel muffinleri de zenci yaptı. İşte geliyorlar .

 Malzemeler;
  • 3 adet muz
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • yarım çay bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin 
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Birde sevgi. Bu güzelliklerin öyle güzel olmasını istedim ki içine fazla sevgi kaçmış olabilir.

Yapılışı;
Muffinlerimizi yapmaya başlamadan önce bütün sıvı malzemelerimizi oda sıcaklığını gelmesi içi önceden buzdolabından çıkarıyoruz. İlk öncelikle şeker ve yumurtalarımızı bir miktar çırpıp içine sıvı malzemelerimi karıştırıyoruz. Sonra vanilinimizi katıp çırpıyoruz.3 adet tam olgunlaşmış muzumuzu son anda soyup, bir çatal yardımı ile eziyoruz ve karışımımızın içine ekliyoruz. Unumuzu, kabartma tozumuzu ve karbonatımızı birbirine karıştırıyor ondan sonra sıvı karışımın içine ekliyoruz. Yalnız bu işlemden sonra artık hamurumuzu düşük devirde çırpıyoruz. Bundan sonrasıysa artık sizin. Muzlu muffinlere başka en çok ne yakışır. Benim tercihim kakaoydu ve içine 1 belki 2 çorba kaşığı kakao koydum isteğinize bağlı ceviz fındık fıstık ne isterseniz. 175 derecelik fırında kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Sevgiyi unutmadınız değil mi? İster süslerken ister yapım aşamasında her an sevginizi kattığınızdan eminim. Ben muffinlerim bana gülsünler istedim bunu yaptım. Peki sizinkiler nasıl olacak?
lütfen denerseniz bana da bir resim göndermeyi unutmayın 

AFİYET OLSUN :)
Önemli not: Eğer keklerinizi şekerli seviyorsanız şekeri arttırmayı unutmayın.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Pizza Pizza


KOLAY PİZZA

Farklı bir şeyler denemek istiyorsanız eğlenceli ve farklı bir tarifle kendi pizzanızı yapabilirsiniz. Ben bu tarifi sanırım televizyonda hatta Oktay Ustanın  programında görmüştüm denemek istedim hatta ilk denememin üzerinden 1 yıl bile geçti. Geçenlerde tekrar yapalım da bir yiyelim dedim ve yaptım. Tabi birde sizinle paylaşmak istedim.

Malzemeler;
  • Milföy hamuru
  • İstediğiniz çeşit iç malzeme ( ben taze soğan, sosis, sucuk kullandım)
  • 1 çorba kaşığı ketçap
  • 1 çorba kaşığından çok az fazla salça
  • Ilık su 
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • tuz karabiber pulbiber vs istenen bütün baharatlar
  • istenilen miktarda kaşar peyniri
Yapılışı ise şöyle..

Milföy hamurlarımızı yan yana koyup bir merdane yardımız ile birleşmelerini sağlıyoruz. Hamurları birleştirdikten sonra bir çatal yardımı ile üzerinde delikler açıyoruz. Bu delikler hakkında söylemek istediğim bir kaç şey var. Eğer bu delikleri açmazsanız milföy hamurları kendi özelliğini göstererek kabaracaktır. Eğer pizzanızı o şekilde istiyorsanız delikleri çok sık yapmanıza gerek yok. Pizzanız ince hamurlu olsun istiyorsanız delikleri sıklıkla yapmanız gerekiyor. Sırada sosunun hazırlanışı var. Bunun içinde bir parça ılık suda  salçamızı eritiyoruz. İçine ketçabımızı ve diğer baharatlarımızı katıyoruz. Tabi kaşarlarımızı  rendeledik malzemeleri de istediğimiz ölçüde de kestik . Önce sosumuzu hamurun üzerine yayıyoruz ve sonra malzemelerle sanatımızı konuşturuyoruz. Yaklaşık 200 derecelik fırında pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun .  :)