23 Haziran 2012 Cumartesi

YAZ ETKİNLİKLERİ

Yaz gelmiş boş durur muyuz ? Gezeriz, tozarız çekilişlere katılırız . İşte yine bir çekiliş daha :)


20 Haziran 2012 Çarşamba

Gazete Tırnakları

GAZETELERDE BUGÜN


Bugün daha önce de denediğim ama pek başarılı olamadığım, bu günde yaptıklarımı beğendiğim gazete tırnaklarını yaptım. Bu halleriyle benim çok hoşuma gidiyorlar. Umarım sizinde hoşunuza gidiyordur. Bunun için malzemelerim ise şöyleydi.


Golden Rose marka  118numaralı ojesi.
Tırnağınız için kesilmiş küçük gazete parçaları.
Biraz alkol.


Golden Rose marka ojemizi 2 kat sürüp tamamıyla kuruyana kadar bekliyoruz. Sonra da tırnağa kopyalama işlemine geçiyoruz.


Tırnağımızı alkolle ıslattıktan sonra gazete parçalarımızı alkole batırıyoruz. Islanan gazete parçasını tırnağımıza yapıştırıyor üzerine bastırarak 30 saniye kadar bekliyoruz. 30 saniyenin sonunda hafifçe tekrar gazete kağıdının üzerinden tırnağımıza alkol sürüyoruz ki gazete parçaları ya da her hangi bir kağıt artığı tırnağımız da kalmasın. Yavaş ve nazik bir şekilde gazete parçasını tırnağımızdan kaldırıyoruz. Alkol uçup gittikten sonra da güzelce parlaması için cilasını sürüyoruz. 


Yazıyor yazıyor. Artık tırnaklarda da güncel olaylar yazıyor. 
İyi eğlenceler .



19 Haziran 2012 Salı

Peynirli Menemen



Malum okullar bitti. Dershaneler de paydos. Evde kalan benim gibi genç ve yeniliğe açık, kolaycı gençler de ne yapar? Kendi kafasına göre yemek tarifleri. Sabah sabah canınız yumurta ister ama sadece yağda yumurta yemek istemeyip içine bir şeyler de katmak ister sizin bu canınız. Katıp karıştırıp menemen yaptıktan sonra da bir bakmışsınız canınız peynirde istiyor. İşte o zaman ortaya bu çıkar. Tuğçe usulü çeşnisi bol, tadı güzel mutlu mu mutlu PEYNİRLİ MENEMEN. Gelsin malzemeler;

Malzemeler;
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 2 yumurta
  • istenilen miktarda, istenilen çeşit peynir
  • tuz karabiber pul biber ( menemenin olmazsa olmazları)
Ben bunu sadece kendime yaptığım için bu kadar az yaptım ama siz malzemeleri arttırarak istediğiniz gibi bir menemen yapabilirsiniz.

Yapılışı;

Soğanımızı küçük küçük doğradıktan sonra yağda kavurmaya başlıyoruz. Ardından biberlerimizi , en sonda domateslerimizi olmak üzere sırası ile soğanımıza ekleyerek kavuruyoruz. Onlar bir yanda kavrulurken biz yumurtamızı ve peynirimizi sanki omlet yapar gibi başka bir kapta çırpıyoruz. Kavrulan menemen malzemelerimize ekleyip menemenimizi tamamlıyoruz.

AFİYET OLSUN :)

Not: Ben yeni şeyleri denemeyi severim ama eğer ki siz bu konuda biraz çekingenseniz ilk denemenizde çok fazla peynir koymayın derim. Önce kendinizi alıştırın. Ondan sonra bol bol istediğiniz gibi yaparsınız. Tekrar afiyet olsun.

17 Haziran 2012 Pazar


Eğlenebileceğiniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz güzel bir şarkı. İyi dinlemeler :)

15 Haziran 2012 Cuma

LYS

LYS 18 yaşına gelmiş öğrencilerin korkulu rüyası, girdikleri yarış, belki boşa giden belki kazanılmış bir deneyimdir. Bende lyszedelerdenim ve yarın girecek olduğum sınav için bunu yaptım. (Muhtemelen siz bu yazıyı 16 Haziranda okuyacaksınız ama bunlar lys sancıları hoş görün ) Bende sevgili Lisans Yerleştirme Sınavı için yaz ojelerimi kullanayım dedim . İyi de oldu. Kısa tırnakta pek bir şeye benzemese de ben yaptım stres attım. 

Alt tabaka için bunu kullandım. 2 kat sürerek bu rengi elde edebilirsiniz. Sonrasında evde kendi yaptığım ince uçlu oje fırçasıyla da tırnaklarıma şunları yaptım. 

Bu kadar kötü olduğu için kusuruma bakmayın ama ne hikmetse yaparken zangır zangır titredim. Sanırım akşam akşam onları sevgiyle andığımı görünce onlar da beni andı.

Bol şans dileyin hepimize ve herkese başarılar.
Geliyoruz LYS1 bekle bizi :D

13 Haziran 2012 Çarşamba


CİLT BAKIMI


Bugün sizlerle cildime şu aralar kullandığım temizleyiciyi ve nemlendiriciyi tanıtmak istiyorum. Ben bu yeni çıkan Avon Solutions serisinin Freshest Pure çift fazlı yüz temizleyicisi (sağda) ve nemlendirici jelini (sol alt, üstündeki de boş kutusu :)) kullanıyorum.
Temizleyicisi normal temizleyicilerden farklı. Çift fazlı şeklinde geçmesinin nedeni de yarısının su yarısının yağ gibi bir içerikten oluşması. Yağ dememe bakmayın öyle dememin nedeni birbirine karışmayan yapıdalar cümlesine örnek vermek için. Temizlemesi güzel ama tabi ki temizleyici jellerle de karıştırmamak lazım.
Nemlendiriciye gelince tek üzüldüğüm noktası güneş ışınları hakkında her hangi bir koruma faktörünün bulunmaması. En azından bir 15 faktör beklerdim. Birde jel şeklinde, krem gibi değil kullanışı daha kolay gibi ama benim için krem ve jel fark etmezdi.

Ürüne kötü demiyorum ama bakım yaparken de cildinizi fazla zorlamayın benden küçük bir uyarı güzel olacak derken kötü olabilir. (Kötü olmadı sadece cilt tipleriyle gerçekleşebilecek varsayımlar. ) Kısacası bazen bakımı fazla abartmak daha kötü yapabilir demeye çalışıyorum. Kendinize ve cildinize iyi bakın .
:)



10 Haziran 2012 Pazar

YAZ GELDİ 

Eh artık herkesin beklediği iple çektiği yaz geldi. Her yerde cıvıl cıvıl renkler, elbiseler, ayakkabılar, ojeler... 
Eh bizlerinde bu renklere bir yerden başlayarak ayak uydurmanın vakti geldi. İşte karşınızda "Golden Rose Yaz Ojeleri"  
(benim seçtiklerim)


Başlangıç olarak bu altı ojeyi yazın cıvıl cıvıl renklerinden seçtim. Hepsi bir harika, hepsi tırnak üzerinde şahane. Kusura bakmayın bu ojeleri size tırnaklarımın üzerinde gösteremiyorum çünkü halihazırda ve benim düşünceme göre oje için biraz kısalar.Ama en yakın zamanda makyaja hazır olacaklar. Bende şimdilik bu ojelerin rengini kağıt üzerinde göstereyim dedim.


Şimdide soldan sağa doğru numaraları geliyor. Sarı renkli olan goldenrose 209, mor olan (rengi belli değil kameram için kusura bakmayın en kısa zamanda onu da düzelteceğim) 126,turuncu olan (iki kat sürmeniz gereken ojelerden rengini o zaman tam veriyor) 227, pembe olan 91, mavi olan 212, turkuaz olan  ise 222 numara. Beğendiyseniz alın, sürün, eğlenin, yazı cıvıl cıvıl geçirin. :)

Bu arada tüm bu ojelerin tanesini 1.25 türk lirasına aldım ;)

8 Haziran 2012 Cuma

Şahane Hatalar




Çoğu insan yaşamından mutlu değildir. Keşke başka tercihler yapsaydım. Keşke onu değilde bunu seçseydim diyen çok insanla karşılaşmışızdır .Peki hayatımızı yönlendirirken bu şansımız olsa tercihlerimiz değiştirme şansı olsa ne yaparız? Geri dönecek miyiz? Diğer seçenek bizi daha mı iyiye götürecek? Bunları bilemeyiz ama bu hayatı da bu kitap sayesinde deneyebiliriz. 

Kitap aslında çok güzel. Ama bizim için bir tek fark var. O da kültür farklılığı. Haliyle zaten bunu bazı kitaplarda yaşıyoruz. Bizde olmaz böyle şeyler dediğiniz olaylar olabilir. Belki de en yakınınızın başına gelmiş şeyleri de yaşayabilirsiniz.

Hadi seçim sizin.Kendi hayatınızı yaşayın.
 :)