25 Ağustos 2011 Perşembe

BİR BAŞKA ETKİ


KEMİK TORBASI


Stephen King 'in muhteşem kitaplarından biri.Kendiniz bir son tasarlıyorsunuz.beklentileriniz boşa çıkıyor ama en güzel yanı beklentilerinizden de daha iyi bir son sizi bekliyor.Olay yazar Michael Noonan ın başından geçiyor.Karısının ölümünden sonra hayata küsüp yazı yazmayı bırakıyor ve olaylar yazlık evleri Sara Laugs adını verdikleri yazlığı rüyalarında görmeye başladığında ve oraya gitmesi ile gelişiyor.(Not: etkileyici bir gerilim romanıdır.Stephan King işte :) )Tavsiye ederim.Gerilimciler için.


İyi Okumalar...




MUTFAĞIMIN PENCERESİ

Evet aslına bakarsanız mıutfağımın penceresi bir yemek blogu.Ama ben sadece yemek olsun istemiyorum içinde her şey olsun,sevdiğim şeyleri ;kitapları,müzikleri ya da yazdığım yazıları burda yayınlamak istiyorum ve şimdi son zamanlarda okuduğum etkileyici bir kitapla başlamak istiyorum.






Gerçek hikayeleri sevenler ve bu hikayelerden etkilenmek isteyenlerin kitabı.Yazarı TEHMINA DURRANI.Konusu bir genç kızın bir şeyh ile evlendikten sonra yaşadığı hayat.Daha fazla detaya girmek istemiyorum çünkü başlarsam anlatmaya devam ediyorum ... Eğer gerçek hayatların hikayesini seviyorsanız okumalısınız.Yalnız benim gibi çok etkilenmemeye çalışın.Çünkü rüyalarınıza girebilir.


İyi Okumalar..

24 Ağustos 2011 Çarşamba

YALANCI TAVUK ÇORBASI


Her şeyin yalancısı var o zaman tavuk çorbasının da yalancısı olabilir. Bu çorbada onlardan biri ve tadı harika. Benim gibi biraz ekşi sevenler için.İşte

Malzemeleri

Şehriye
4 kaşık yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 adet tavuk bulyon (veya 5 bardak tavuk suyu)
Yarım limon (belki biraz daha fazlası)
Tavuk otu

Yapılışı:

İsteğe bağlı olarak konan şehriye ilk önce yağda kavrulur, daha sonra üzerine 5 bardak suyu ekleyerek kaynayana kadar beklenir. Başka bir yerde de sosu hazırlanır.Bunun için 4 kaşık yoğurt, yumurta, limon ve tuz çırpılarak karıştırılır.Şehriyelerin suyu kaynadığında içine bu karışım eklenir ve bulyonlar katılır. Çorba bu şekilde de kaynadıktan sonra istenilen miktarda tavuk otu eklenir.

Ben biraz bu tavuk otunu açmak istiyorum. Ailemden anne tarafı bulgaristan göçmeni ve orada bu ota cibrissa deniyormuş (Tam yazılışına bile bilmiyorum bilginize) Burada da tavuk otu olarak geçiyormuş. Aslında burada da tam öyle bir karşılığı yok..Kekiğe benziyor ama tadı ve kokusu kesinlikle farklı. Pazarda taze kekik diye satıldığını annem söylüyordu. İçinde tavuk olan özellikle çorbalara çok yakışıyor.Tavsiye ederim..:)



Şimdiden.. Afiyet olsun..

15 Ağustos 2011 Pazartesi

İYŞİ AŞI (EKŞİ AŞI)



İyşi aşı için söyleyebileceğim iki şey var.. Birincisi ekşili tatlıları seviyorsanız sizin için yapılmış bir tatlıdır. İkincisi ise sevdiklerinizi yapay gıdalardan uzak tutmanın en lezetli yoludur. Kendi evinizde yapacağınız misss gibi vişne pudingi kısacası. İlk tattığınızda garip gelebilir ama zamanla seveceksiniz.İlk görüşte herşeyi beğenmeyen ben bile beğendiysem yeni tatlara açık olanlar seveceklerdir. Fazla lafı uzatmadan tarifini verelim. Önce

Malzemeler
1 kg çekirdeklerinden ayrılmış vişne
2-3 litre su
6 kaşık nişasta
2 su bardağı şeker (miktar değişebilir)

Yapılışı ise şöyle:
Önce vişne kompostosu hazırlamamız gerekiyor. Bunun içinde 1 kg vişneyi 2 litre suyla pişirip içine şekerimizi ilave ediyoruz. Miktarı değişebilir dememin nedeni ne kadar şekerli sevdiğinize bağlı isterseniz daha çok veya daha az da şeker koyabilirsiniz. Kompostomuz hazır olduktan sonra suyunu ve tanelerini ayırıyoruz. Tanelerini robottan geçiriyoruz suyuna ekliyoruz. 6 kaşık nişastayı da ekleyerek pişirmeye başlıyoruz kıvam aldıktan sonra da pişirme işlemini bitiriyoruz. İyşi yani ekşi aşımız hazır.. Afiyet Olsun ...