16 Ocak 2011 Pazar

MAKARNA SALATASI

MAKARNA SALATASI

Arada bir farklı tatlar denemek isteyenlere, 'yemekte bugün başka bir şey mi yesek?' diyenler için makarna salatasından uygun kolay ve güzel bir yemek yoktur sanırım . (Ya bu bana öyle geliyor ya da makarnayı her türlü seviyorum. (: )

Yapılışı kolay dedik ya işte malzemeleri ;

  • 1 paket küçük yüksük makarna (farklı bir makarnada olabilir ama bunda çok güzel duruyor)
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 veya 6 tane salatalık turşusu
  • istenirse 5 tane sosis
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 su bardağı kadar da yoğurt
  • istenirse 1 dişte sarımsak

    Makarna tuzlu suda haşlanmaya başlanır.Havuç,sosis ve bezelye de haşlanmaya başlanır.Haşlanan sebzeler ve turşu küçük küçük doğranırlar.Sonra doğranmış olan bu sebzeler ile makarnayı yoğurdu ve mayonezi karıştırıyoruz.İşte bitti. Benden size bir tavsiye eğer salatanızın üzeriiçin biraz mantının salçalı sosundan hazırlarsanız çok daha lezzetlibir şekilde makarna salatanızı yiyebilirsiniz.

    AFİYET OLSUN....





15 Ocak 2011 Cumartesi

Mmmmm... MERCİMEK

Mmmmm... MERCİMEK
Enfes mi enfes, dumanı üstünde birazda limonlu şöyle güzel bir mercimek çorbası iyi gitmez miydi şu havalarda? Hem bu uzun araya hem de bu soğuk havalara çok iyi gelecek bir çorba mercimek çorbası.
İşte malzemeler;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı mercimek
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz,karabiber,kimyon
  • isteğe bağlı pulbiber
  • 5 su bardağı sıcak su

  • Yapılışı ise şöyle:Kuru soğan,patates ve havuç öncelikle inca ince doğranır.Bu esnada ise 5 bardak sıcak su kaynatılmak için hazırlanır.Yarım çay bardağı yağda önce soğanlar kavrulmaya başlanır.Soğanlar biraz sarardıktan sonra içine patates ve havuç da eklenir ve biraz kavrulmaya devam edilir.Yıkanmış olan mercimek ve pirinç de buna katılarak hafif kavrulur.Tuzu,karabiberi ve kimyonu da eklendikten sonra 5 bardak sıcak suyu da ilave edilir ve çorbamız pişene kadar kaynatılır.İstenirse süzgeç veya blendırdan geçirilebilir.Arzuya göre (ki tavsiye edilir (: ) limon da eklenir.Sıcak yenmesi makbuldür.
    Herkese şimdiden AFİYET OLSUN :)