O kadar lezzetli bir yemek ki annem her yaptığında kendimi biraz aşarım.Hele birde Ramazan ayında iftarı beklerken annemin masaya koyması beni bitirmişti..Artık tarifi versem iyi olacak.
MALZEMELER;
- 1 kemiksiz tavuk göğsü
- 1 paket mantar
- 3 adet domates
- 6-7 adet köy biberi yada çarliston biber
- İstenirse büyük boy bir patates
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Tuz, karabiber, pulbiber
HAZIRLANIŞI;
İşe ilk önce biberlerin çekirdeklerini temizlemekle başlıyoruz.Daha sonra butun malzemeleri aynı boyda doğruyoruz.Önce patates sıvı yağda kısık ateşte pişene kadar kavrulur.Tabağa alınır.Ardından kalan yağda biberler sotelenir ve tabağa alınır.Mantarlar tencerenin kapağı açık olmak sureti ilesuyunu salıp çekinceye kadar kavrulurve tabağa alınır.En sonda domatesler kavrulur ve tabağa alınır. Pişirilen tum malzemeye tuz,karabiber ve pulbiber eklenerek karıştırılır.Her hangi bir fırın kabına veya küçük güveçlere paylaştırılarak üzerilerine kaşar peyniri rendelenir.Peynir iyice eriyene kadar fırınlanır.(Patates konulmasada olur.)
AFİYET OLSUN...